Activiteiten

Hoe stel je een roadmap op?

Hoe begin je aan een digitale strategie? Een roadmap helpt je om een strategie naar de realiteit om te zetten. 

Het onderwerp: een digitale roadmap opstellen

Wil je weten hoe je digitale transitie te starten zonder je strategische doelstellingen uit het oog te verliezen?

Ontmoet onze coaches tijdens een interactieve sessie waarin je de kans krijgt om twee tools uit te proberen: 'Digitale strategie' en 'Roadmap'.

Een digitale strategie beschrijft hoe een organisatie digitale technologieën/oplossingen kan gebruiken om:

  • interne processen te optimaliseren;
  • betere diensten te leveren aan zijn gebruikers;
  • kwaliteitsvolle gegevens te verzamelen die helpen bij het nemen van beslissingen.

Een roadmap is een tool die je helpt om een strategie om te zetten naar de realiteit en om te bepalen wat wanneer zal gebeuren. Deze moet regelmatig bijgewerkt worden en dient voor de toewijzing van budgetten en voor de planning van interne middelen. De tool helpt ook om een lijst met potentiële projecten op te stellen die noodzakelijk zijn voor de realisatie van je digitale strategie, om de mijlpalen te bepalen en om een lijst met activiteiten op te stellen die noodzakelijk zijn om ze te bereiken.

Ontdek meer over Digitale strategie

Persoon die werkt met de geprinte versie van de tool 'Digitale strategie'
De tool 'Digitale strategie'

Wie kan deelnemen?

Op de masterclasses zijn alle medewerkers van federale organisaties welkom die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van producten en diensten in functie van de noden van de gebruikers (burgers, bedrijven of andere medewerkers). Je rol maakt niet uit: productverantwoordelijke, businessanalist, projectmanager, communicatieverantwoordelijke, change of innovation manager — onze deuren staan wagenwijd open! De plaatsen zijn beperkt tot 12 deelnemers per sessie. We organiseren regelmatig masterclasses voor medewerkers die willen leren hoe ze design thinking of de applicaties daarrond beter kunnen toepassen. Wat basiskennis is wel aanbevolen. Bekijk onze videoserie over digitale strategie onderaan deze pagina.

Een nieuw format: de mini-masterclass

Het team van Digital Open introduceert een nieuw educatief format, de mini-masterclasses. Een mini-masterclass biedt meerdere mogelijkheden:

  • nieuwe methodes uitproberen onder begeleiding van experts;
  • vragen rechtstreeks aan experts stellen;
  • netwerken en ervaringen uitwisselen met collega’s van andere instanties, met gelijkaardige interesses.

Coaches

Yalenka Mariën en Jeroen Depuydt zijn twee van onze coaches met veel ervaring in het faciliteren van co-creatieve sessies en met een passie voor digitale strategie. Iason Foscolos is sinds 2018 change manager bij FOD BOSA en beheert het Digital Open-netwerk dat de technieken voor User Centered Design promoot binnen de overheid.

Wat is een digitale strategie?

Masterclass

Publicatiedatum

Deze pagina delen