Tools

Design review

Samen je werk reviewen draagt bij aan een gezonde feedback cultuur die cruciaal is voor elke mensgerichte organisatie.

  • Starten
  • Analyseren
  • Ontwerpen
  • Implementeren

Doel

Vraag, geef en ontvang je feedback van en aan je collega's, als een standaardpraktijk om de collectieve prestaties te verbeteren?
Actieve en constructive samenwerking en participatie binnen en tussen teams helpt om zowel de kwaliteit van het werk als consistentie tussen projecten en teams te verhogen.
Design reviews zorgen voor frisse perspectieven op je projectuitkomsten door collega’s buiten het projectteam te betrekken.

Voorbereiden

  • Bekijk en bespreek de tips binnen je team, hoe kunnen we feedback integreren in onze teamwerking?
  • Plan een eerste design review sessie in en pas eventueel het formaat aan.
Tool notes

Duur oefening

30 minuten tot 1 uur

Aantal mensen

2 - 7 personen

Wat heb je nodig?

cheatsheet design review

een rustige plek

de poster op de tafel

Uitvoeren

  1. Voorbereiden van de review: Nodig tussen de 1 en 4 reviewers uit voor je design review. Deel, indien mogelijk, de inleiding van het project en het kader van de review in de uitnodiging.
  2. Introduceren van het project: Wat is de omvang van het project Voor wie ga je ontwerpen? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen en gebruikersbehoeften? Wat is de achterliggende gedachte van de oplossing? Wat zijn je doelstellingen?
  3. Kaderen van de review: Naar welke feedback ben je op zoek? Voorbeeld: we zijn op zoek naar feedback over de duidelijkheid van de informatiearchitectuur. Naar welke feedback ben je niet op zoek? Voorbeeld: we zijn niet op zoek naar feedback over de look-and-feel van het concept.
  4. Faciliteren van de review: De presentator presenteert het werk, de reviewers schrijven hun feedback op en stellen alleen verduidelijkende vragen. Een voor een delen de critiquers specifieke feedback om er zeker van te zijn dat iedereen aan bod komt.

Verwerken

De presentator (en eventuele notulist) gaan aan de slag met de opmerkingen om het werk te verbeteren en delen welke aanpassingen gebeurt zijn met de reviewers ter bedanking.

Was deze informatie nuttig?

Deze pagina delen